Предлагаме тези две наказания да влязат в каталога на наказанията, които са предвидени. Те разбира се, ще се развиват в съдебна процедура. Т.е. решение на съда ще бъде това, което ще слага края на административния процес. Тези наказания ще бъдат за едно нарушение, могат да бъдат между 40 и 200 часа, посочи Веселинов. Той уточни, че тези наказания не са насочени само към циганското население, но там ще има видим ефект.

От ВМРО се аргументират, че сега предвидените административни наказания са най-вече глоби, които в масовия случай не се плащат. Според вносителите несъбираемостта на паричната санкция създава усещане в обществото, че държавата абдикира и не наказва нарушителите.

Предложението е задържаните нарушители да престояват в ареста за 25 денонощия, но това няма да се смята за осъждане и няма да се вписва в бюрата за съдимост. ВМРО не подкрепя безредието. Ние сме формация, която няколко пъти се е явявала на избори с мотото „С нас идва редът“, припомни Искрен Веселинов.Това обществено напрежение е функция на неглижиране на тематиката години наред. Флиртът с циганите като гласоподаватели трябва да спре, обобщи Веселинов.

Източник:bulgaeia24.tv