Заради усложнената зимна обстановка временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Мездра - Ботевград, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За днес в област Враца е въведен оранжев код за обилен снеговалеж и снегонавявания, предупреждават от Областната администрация. Републиканските пътища на територията на областта са проходими при зимни условия, уверяват от Областното пътно управление. Пътните настилки са заснежени и заледени. Силни снегонавяванията има второкласния път Мизия - Оряхово.

Поради скъсан електропровод е прекъснато електрозахранването в село Селановци, община Оряхово. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на аварията. В Областният съвет по сигурност досега не са постъпвали сигнали за закъсали автомобили и бедстващи хора.

От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират, ако не се налага спешно, да отложите тръгването си до подобряване на метеорологичните условия. Шофьорите, на които им се налага да тръгнат на път, е необходимо да са с автомобили, подготвени за зимни условия - със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват (ако е нужно), да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, на интернет страницата на АПИ: www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.