"Днес откриваме строителните дейности на петия блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След 100 дни, какъвто е срокът за изпълнение на обекта, вашият блок ще изглежда по различен начин. Надявам се бързо и в срок да бъде санирана сградата, с което да дадем пример и на вашите съседи, за да се включат и те в Програмата за енергийна ефективност, която в момента придобива изключителна популярност във Враца. Градът се нарежда на едно от първите места по брой сключени договори между Община Враца и Сдружения на собственици”, заяви врачанският градоначалник.

Той добави, че договорите за саниране на сгради са около 100. "Следващата година ни очаква много строителство във Враца, много санирани блокове и се надявам с бързото и качествено строителство да привлечем повече врачани, които да се включат в Програма", каза още кметът Каменов. Той допълни, че екипът на Община Враца работи много ефективно и в бързи срокове се попълват и подават документи на Сдруженията.

"Ние от Сдружението ще се постараем бързо, качествено и в срок да се завърши блокът. Нека да бъдем търпеливи и да се разбираме, за да могат да се случат нещата, както са предвидени“, каза пред присъстващите Илиан Цветков, представител на строителната фирма-изпълнител.

Стойността на сключения договор за строително-ремонтни дейности на блока на бул. "Втори юни“ №70 е 643 312, 84 лв., с включен ДДС. Срокът за изпълнение е 100 календарни дни. Строителният надзор ще се изпълнява от "Кодас консултингГ” ЕООД, а Инвеститорския контрол - от "Институт за управление на програми и проекти" ООД.