Борислава Борисова поздрави жителите на село Градец от името на кмета д-р Цветан Ценков, от свое име и от името на общинското ръководство. „Традиционният събор в село Градец е поредното доказателство за обединените усилия на Кметството, на Народно читалище „Просвета 28.11.1928“ и жителите на това село за съхраняването на традициите, за почитането на народните празници, за почитта към всичко, което е свързано с историята на нашия народ. Бъдете здрави, бъдете все така усмихнати, бъдете заедно и в празници, и в делници!“, каза Борисова. Тя връчи на кмета на село Градец Илия Томов поздравителен адрес от кмета на Видин д-р Цветан Ценков, като подчерта: „Общината и занапред ще подкрепя всяка Ваша инициатива, за да бъдат празниците Ви весели, а Вашето село Градец – още по-привлекателно място за живеене“.

На свой ред в словото си Илия Томов подчерта значимостта на традиционния събор. „Отбелязването на такива празници е доказателство, че българското село е живо“, каза той. „Бих желал да благодаря на Община Видин и преди всичко – на кмета д-р Ценков за оказваната подкрепа за село Градец, която беше особено голяма при подготовката на събора. Искам да изкажа благодарност и на г-жа Борисова за постоянното съдействие при провеждането на културните ни празници“, сподели Томов.

За доброто настроение на жителите и гостите на Градец се погрижиха Градският духов оркестър и Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“.

Програмата за отбелязване на традиционния събор на селото продължава и в събота и неделя (31 юли и 1 август), когато своите умения ще демонстрират гостуващи фолклорни състави от региона.