Осмелилите се да се включат в приключенската игра загадка ще имат възможността да изпитат редица екстремни изживявания. Като например: скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, екстремно спускане по въжен тролей и други.

Съботният ден ще предложи на състезатели и посетители и редица арт активности и предизвикателства, на намиращата се в подножието на крепостта „Урвишка поляна“. Сред тях са: музикални изненади, тимбилдинг игри, конна езда и въжена градина. Ще бъде обособена и арт работилница на открито, включваща традиционни български занаяти - керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Петима късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък - ваучер за моторен полет с паратрайк!

Водещ на събитието отново е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов-Тео.

На 10 юни (неделя), крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в Община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения. „Целта ни е да им покажем един различен начин да се забавляват в отбор, да ги върнем към природата, да ги подтикнем към активности на открито и да увеличим желанието им към подобряване на физическата им форма“, сподели Владимир Ангелков, организатор на Многобоя.

Новото в тазгодишното издание на многобоя е, че с него се дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“, който в рамките на два месеца ще премине през градовете Ботевград, София, Мездра и Своге. Турът се провежда за първа година и включва поредица от отворени събития, предназначени за жители и гости на участващите Общини.

Домакин на следващия тур от „Приключенски Екстрийм” е община Мездра. Екстремните предизвикателства ще се проведат на 1 юли в Археологическия комплекс „Калето”.