Кметът на Враца Калин Каменов коментира, че след по-малко от година Враца ще разполага с един от най-модерните спортни комплекси в Северозападна България. "Дълги години тук имаше една пустееща сграда, която застрашаваше живота на преминаващите. Благодарение на общите ни усилия с инвеститора, както и подкрепата на общинските съветници, днес поставяме началото на изграждането на модерна спортна база, която ще се използва целогодишно. Това е втората добра новина за последната седмица, тъй като само преди няколко дни в града отново отвори врати картинг пистата. Изпълняваните проекти и активната подкрепа на местния бизнес ще допринесат за възраждането на спортен комплекс "Христо Ботев", допълни Каменов.

Началото на строителството бе поставено със символична първа копка, която бе направена от Калин Каменов, Вангел Вангелов и Валентин Лилов.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Галин от Врачанската епархия.

На събитието присъстваха още главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов, футболисти от Детско-юношеската школа на Ботев (Враца) и представители на спортни клубове.

Спортният комплекс ще се намира в непосредствена близост до стадион "Христо Ботев". На терен от 8 дка ще бъдат изградени две игрища, с изкуствена настилка, като едното от тях ще е закрито. Обектът е отдаден под наем на инвеститора за срок от 10 години с решение на Общински съвет - Враца. В близост до двете игрища, на площ от над 1300 кв. м ще бъде построен модерен спортен комплекс със съблекални и възстановителен център.