Съгласно одобрен с влязла в сила Заповед №РД-02-15-98 на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството е изготвен Подробен устройствен план - Парцеларен план; доклад на лицензиран оценител за експертна оценка по пазарни цени за сервитут върху имоти и след преценка, че не се влошават условията за трайно ползване на имота и поради липса на друго икономически целесъобразно техническо решение, са издадени Заповеди на кмета на Община Мездра за учредено право на прокарване на възникнал сервитут от реконструкцията на инженерните мрежи на "ЧЕЗ Разпределение България" ЕАД и "БТК" ЕАД: "Електропровод ВЕЛ 20kV "Копяновец" и отклоненията му, „Електропровод „Калето“ и „Съобщителни кабели“, през частни имоти в землищата на гр. Мездра, с. Дърманци, с. Ребърково и с. Люти дол, община Мездра, съгласно приложен списък.

Заповедите се намират в Общинска администрация Мездра, ет. 1, стая 106 - Дирекция "Устройство на територията" и може да се прегледат от заинтересованите.

Предварителното изпълнение на гореописаните заповеди може да бъде обжалвано в 3 (три) дневен срок от съобщението чрез Кмета на Община Мездра до Административен съд Враца.

Заповедите подлежат на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 от ЗУТ чрез Кмета на Община Мездра до Административен съд Враца.