Община Мездра сключи договори с "Техно-Енерджи" ООД на стойност 141 365,93 лв. с ДДС за изпълнение на инженеринг на сградата на полицията и с „Кодас Консултинг" ЕООД на стойност 3 816 лв. с ДДС за оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен контрол при изпълнение на строително монтажните работи.

Основна цел на проекта е внедряване на високоефективни мерки за енергоспестяване в административната сграда на Районно управление "Полиция“ - Мездра за значително намаляване на разходите за електро- и топлинна енергия и повишаване качеството на работната среда за служители и посетители. Предстои да се обнови сградата, да се понижи годишното потребление на първична енергия и да се намалят емисиите на парникови газове.

Ще бъдат реализирани пакет от четири енергоспестяващи мерки: топлинно изолиране на външни стени; топлинно изолиране на покривната плоча; подмяна на съществуващата метална и дървена дограма с PVC - троен стъклопакет, и подмяна на осветителните тела.

Към момента сградата принадлежи към клас "D" от скалата на енергопотребление, а след реализиране на проекта се очаква тя да стане клас "B'.