За жестокото убийство MediaNews писа в началото на юли, миналата година. Припомняме, че тогава на тел. 112 беше подаден сигнал за открит труп на 64-годишния Тошко, жител на селото и от полицията потвърдиха, че смъртта му е настъпила насилствено.

Убитият бе намерен да лежи в локва кръв в дома си и смъртта му потресе жителите на Згориград. Съседи на Тодор разказаха, че мъжът не бил конфликтен и не злоупотребявал с алкохол. Той се занимавал с отглеждането на животни и живеел сам. В къщата на жертвата не бяха намерени пари, като една от версиите по които работеха разследващите беше грабеж с убийство.

Екип от полицията, воден от началника на ОД на МВР Враца Янко Янколов, беше на мястото на произшествието. По-късно на брифинг, шефът на полицията съобщи, че има заподозрени за тежкото криминално престъпление и досъдебното производство се осъществява под контрола на Окръжната прокуратура и със съдействието на Главна дирекция "Национална полиция".

Дни след това във Враца пристигна главният прокурор Иван Гешев . На брифинг в съда шефът на полицията във Враца Янколов каза, че по случая са извършени голям обем оперативно-издирвателни мероприятия, проведени са множество беседи с криминалния контингент по събирането на доказателства и по разплитането на престъплението е работено почти месец. Старши комисар Янколов поясни, че задържаните са криминално проявени, регистрирани са за кражби и грабежи.

Иван Гешев заяви, че възнамерява занапред прокуратурата да обърне повече внимание на борбата с битовата престъпност. Той даде висока оценка на сътрудничество между полиция и прокуратура при разплитането на случая.