На 11 октомври, петък, ще бъде открит 14-ия Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки". Той придоби международен характер с участието на танцови състави от Украйна, Румъния, Молдова и Сърбия. Фестивалът се доказа като празник на младостта, танца, песента и красотата във фолклора на различните общности и кътчета от нашата Родина и извън нея. С всяка изминала година фестивалът се разраства и за него участие заявяват все повече колективи и изпълнители. От седем години Фестивалът е включен в Националния културен календар, допълни Петя Русинова.

"Всичко това се случва с едно друго вълнение, което не мога да споделя, надяваме се времето да е хубаво, но сме подготвени да влезем и в читалището, което пък е ремонтирано и има 600 седящи места. Заповядайте уважаеми слушатели, ние ще ви чакаме с удоволствие и с такова ще ви изпратим. Това е фестивал, който хората очакват, провеждаме го не само, защото читалището трябва да реализира дейност, а защото той се очаква."

За осма поредна година ще се проведат и Дни на производителя, в които зърнопроизводители, животновъди, пчелари, билкари, млекари, винари и други производители представят по избран от тях начин своята продукция на площада на селото.


Източник: bnr.bg/vidin