Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Вирове Валентин Колов прерязаха лентата за откриване на спортното съоръжение, изградено с доброволен труд. Материалите на стойност 3000 лева са осигурени от Фонда за местни инициативи, след одобрен проект на читалище „Наука – 1928”

През последната година са инвестирани 40 хиляди лева в основния ремонт на най-голямата обществена сграда на Вирове, припомня кметът Живков. Това е директна инвестиция от общинския бюджет. Обновена е залата за представления и другите помещения. Последно е подменен покрива. През този строителен сезон ще бъде направен текущ ремонт на входната и някой от основните улици на селото, допълва още той.

В селото има около 100 деца, те пътуват до училищата в град Монтана и до село Габровница. „За тях направихме тази площадка, разказва кметът Валентин Колов и благодари на всички, които са подкрепили проекта. В селото живеят постоянно около 400 души. Вирове е спокойно насалено място, кражби почти няма, уточнява Колов.

Футболна топка е първият подарък , които той получава от колегата си кмета на Смоляновци Пламен Лилчов. Топката веднага е хвърлена на терена и две деца веднага се втурват след нея.