От всички заразени в болница са настанени 173. Към момента има 34 излекувани.

В София има 8 случая, в Бургас – 2. Единият е мъж е на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик има 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет.

"В Добрич има бебе на 1 годинка с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни", съобщи още ген. Мутафчийски.

Във Варна има един нов случай, в Благоевград също един, във Видин е един, във Враца е един, в Кюстендил е един, в Ловеч е един, в Сливен е един и в Стара Загора е един.

„Тази нощ, все още не е доказано, но е с типична картина на 49 години е приет мъж в 16:30 вчера, интубиран е. След което със сърдечна недостатъчност е починал снощи. Очаква се доказателство за него, но по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза шефът на Националния щаб за борба с коронавируса.

"Призоваваме всички граждани, които констатират нарушения на карантинните мерки в страната, да сигнализират моментално", заяви той.

Ген. Мутафчийски коментира и къщите за гости. Има забрана те да работят. Не ми е известно да се набират празнуващи за тях. Ако има обаче, няма да празнува никой.

Той разкри подробности за д-р Хасан Адемов и д-р Даниела Дариткова. По думите на ген. Мутафчийски д-р Адемов е правил дарение на болница от населеното място, в което е, но не е имал контакт, а д-р Дариткова е преглеждала първите болни от коронавирус в област Смолян. Тя, разкри проф. Тодор Кантарджиев, е била предприела всякакви мерки все пак. Д-р Дариткова е изключително притеснена за своите близки, стана ясно на брифинга.