Без дебати, възражения, политически спорове и предложения, местните парламентаристи приеха докладната за определяне месечно им възнаграждение за участието им в заседанията на Общински съвет – Враца и заседанията на постоянните комисии. Те ще получават 70 на сто от средната брутна работна заплата в Общинска администрация – Враца за последния месец от предходното тримесечие.

Прие се, че пътните и други разноски на съветници във връзка с работата им ще са до размера на минималната работна заплата. До 10-то число на следващия месец общинските съветници ще трябва да представят разходно-оправдателни документи, установяващи вида и размера на направените от тях пътни и други разноски в предходния месец, за да им се заплатят от бюджета на Общината.

За упълномощен представител на Общината за участие в Общото събрание на „ВиК” ООД – Враца, МБАЛ „Христо Ботев” – Враца, „Екопроект” ООД – Враца, „Свежест” ООД – Враца, „Дружество за заетост” ООД – Враца, беше избран кметът Калин Каменов. Председателят, Нели Стоянова пък ще бъде представител на Общински съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и член на Областен съвет за развитие на Област Враца. В рамките на около 40 минути, извънредното заседание в края на петъчния ден, приключи делово и при пълно единомислие от страна на новоизбраните парламентаристи на Враца.