Мярката е наложена заради пациентка от оряховското село Селановци, която е била инфектирана с Covid-19, но и е била лекувана в отделението. На 8 юни 2020 г., във Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, гр. Козлодуй, в неврологичното отделение е приета пациентка с инсулт. След направени проби е установен положителен резултат на зараза с COVID-19. Възрастната жена, която е на 73 години, е транспортирана за лечение в София и към момента се намира в добро състояние.

Според управителя на козлоуйската болница д-р Петров, в града има още два нови случая на инфектирани с коронавирус.

От данните на РЗИ във Враца обаче няма как да се установи дали това е така, защото вече шести ден актуалната информация за болните, излекуваните и поставените под карантина не е обновявана. За последно такава информация е била публикувана на сайта на здравната инспекция на 5 юни, като данните от нея обобщават положението до 4 юни.

Направени са проби и на други двама души със симптоми, но пробите са отрицателни. Предстои да бъде изследван медицинският персонал, който е бил в контакт с пациентката.

Кризисният щаб за борба с коронавируса и всички ангажирани институции са предприели всички необходими мерки за защита на гражданите на община Козлодуй.