Включени са ексклузивни интервюта с някои от най-близките приятели на певеца чак до трагичната му смърт, с първите членове на бандата „Куийн”, които допринасят за биографията на една от най-великите легенди в света на рока. Книгата е разделена на 15 глави, които успяват да уловят всички важни и повратни моменти от живота на певеца. Лора Джаксън превръща в бестселъри биографиите на световни рок легенди и звезди от света на киното. В продължение на 20 години тя проследява живота на звездите, като черпи информация от най-близките им хора, и успява да създаде изненадващо точни и изключително прецизни биографии. Телевизия „Скай” твърди: „Когато трябва някой да се вмъкне в кръговете на богатите и известните, Лора Джаксън няма равна”.

Втората книга носи заглавието „Мик Джагър. Бунтарят- рицар” и е с автор Кристофър Сандфорд. Рок икона, рок динозавър, рицар на Британската империя, скандална личност, мултимилионер – в продължение на петдесет години сър Мик Джагър си остава едновременно една от най-емблематичните и една от най-енигматичните фигури в историята на рока. Тази проницателна биография рисува портрета на човека, способен да заяви:

„Аз и Кралицата сме едни от най-хубавите неща, които има Англия. Аз и Кралицата.” Биографията съдържа разговори на автора с Мик Джагър, родителите му, приятелите му, членове на групата. Хвърля светлина върху бурните отношения на Мик Джагър с жените в неговия живот и с останалите членове на „Ролинг Стоунс”. Кристофър Сандфорд е автор на редица биографии, сред които Кърт Кобейн, Роман Полански, Ерик Клептън, Пол Маккартни, Дейвид Бауи, Брус Спрингстийн и Стинг.

Тези и още много завладяващи книги ви очакват в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца.

Източник: dariknews.bg