"Миджур Манеджмънт Кънстракшън" ЕООД е новият собственик. Инвестиционните намерения на дружеството са създаване на цех за производство на патрони на територията на завода и е публикувано на електронната страница на Община Чупрене.

„Преди три години при взрив на територията на завода при утилизация на мини загинаха 15 души. Настояваме експертна комисия да установи колко са мините, останали на територията на "Миджур“ и какво ще се прави с тях", настоя кметът, цитиран от "Фокус".

"Хората са притеснени, че ще се прави ново производство, което е високо рисково, а никой не казва какво ще стане с мините, които са на територията на завода. След взрива преди три години, когато загинаха 15 души, всички са притеснени и затова изпратих писма до двама министри: на вътрешните работи и до министъра на отбраната, както и до областния управител. Целта е да избегнем нов взрив", подчерта Костин.

Той допълни, че институциите внимателно трябва да процедират с издаването на съответните разрешения за работа на територията на завод "Миджур".

"В момента на територията на завода се извършват дейности, свързани с почистване на територията от храсти и дървета. Какво ще се прави там никой не ни казва", каза още кметът.

Източник: dnes.bg