В началото на последното лятно занимание най-редовните и най-активните участници в тази инициатива - Калина, Денислав и Константин изненадаха приятно домакините с искрената си благодарност и различни хубави идеи. Денислав пръв представи своята гледна точка чрез презентация на тема: "Защо ми хареса това лято в библиотеката". Той подчерта всички хубави страни на различните занимания - четенията, гледането на детските филми, интересния и полезен курс по астрономия, чудните географски пътешествия и изработените предмети в арт работилниците. Накрая на презентацията си Денислав дори изпита библиотекарите с въпроси от различните области: детски книги-Старогръцки митове и легенди, с въпроси за космоса и астрономията, за две страни от Европа.

Калина пък поднесе чудесен подарък - благодарност към хората, които организираха заниманията, подари цвете на библиотеката и сладки за новите си приятели от "Забавно лято в библиотеката". Константин разказа емоционално за участието си в тази лятна работа, като благодари за възможността да открие "Забавно лято в библиотеката", както и за хубавите пътешествия в географските занимания.

Библиотекарят Павлина Русева запозна малчуганите с част от хумористичните стихотворения на големия детски писател Асен Босев, наш земляк, роден в село Руска Бела.

Накрая имаше скромна почерпка от името на читалищното ръководство, музика и разговори между младежите.

Това "Забавно лято в библиотеката" даде възможност на всеки да намери свое интересно занимание в библиотеката, да научи различни забавни неща, имаше чудесен курс по астрономия, воден от Владимир Коловски, забавни и приятни географски пътешествия с Красимира Каменова и Цветелина Ангелова, разнообразни арт работилници с Димитрина Иванова и Валентина Цекова. Важно беше и четенето на препоръчителните книги и прожекциите на филми по тези книги.

От екипа на читалището изказаха благодарност към доброволците Владимир Коловски, Красимира Каменова и Цветелина Ангелова за активната им работа с децата и всеотдайната им подкрепа към библиотеката, както и към всички деца, които в продължение на два месеца отделиха от свободното си време и се включваха във всички занимания.