От началото на седмицата, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, стартира юбилейната 10 лятна академия в Иновативно основно училище “Св.св.Кирил и Методий“ – Мездра.

Всеки ден беше подчинен на определена тема, така че децата да се адаптират по-плавно към учебния процес. Слушаха приказката „Червената шапчица“ и оцветяваха любими герои, очертаваха елементи и се запознаваха със света. Най-вълнуващи бяха игрите „Не ми отговаряй с „Да“ и „Не“ и „Добрите стопани“. В деня, посветен на „Познавам ли професиите?“, научиха за едни от най-благородните професии – на лекарите и на учителите.

Рисунките на асфалт изпъстриха училищния двор със слънца, цветя и море. Градината с пеперуди беше най-забавната игра, защото всяко дете имаше своя пеперуда, за която да се грижи, за да стане най-красива.



Бъдещият класен ръководител на първолаците в една от паралелките - Нели Петринска, разказа, че децата с огромно удоволствие са посещавали заниманията през изминалата седмица, като стриктно са спазвали изискванията за безопасност. Тя подчерта, че летните академии са изключително полезни за децата, тъй като тук се опознават, научават първите разлики между детската градина и училището, създават им се основните училищни навици.

Бъдещите първолаци Мартин Бисеров и Виктория Иванова разказаха, че в училище е весело, макар и малко по-трудно, но тук вече са намерили много нови приятели.

Малките палавници си направиха гривни и гердани за спомен от първите дни в училище и обещаха на своите първи учители - Нели Петринска и Доля Попова, да ги украсят с мидички от морето.

Най-голямата изненада пък бе голямата вкусна торта, която Нели Петринска и Доля Попова подариха на бъдещите си възпитаници. Тази торта е и награда за старанието и любознателността на малчуганите, които проявяваха през цялата седмица.

Накрая всички си пожелаха весели и безгрижни дни през лятото и с нови усмивки и любопитни очи да се срещнат в любимото вече училище!