На работна среща, проведена в Община Козлодуй, между представители на медицинските сестри от общинската МБАЛ "Св. Иван Рилски”, кмета на Козлодуй Маринела Николова, председателя на Общинския съвет Мая Занева, управителя на болницата д-р Олга Николова, председателя на комисията по здравеопазване към ОбС д-р Боряна Добрева и главната медицинска сестра Господинка Йорданова, стана ясно, че не могат да се дофинансират дейностите на болницата, така че да се повишат началните месечни заплати на медицинските специалисти. В дискусията взеха участие още директорът на Районната здравноосигурителна каса - Враца Светлозар Симеонов и директорът на Регионалната здравна инспекция - Враца д-р Орлин Димитров.

"Разбираме вашите притеснения и ви подкрепяме напълно в исканията ви, те са справедливи, но ще продължим, както и досега, да осигуряваме поддръжка на материалната база и закупуване на медицинска техника. Но все пак възможностите на Общината са ограничени", заяви по време на срещата председателя на Общинския съвет в крайдунавския град Мая Занева.

"Това, което е задължение на Общината, го изпълняваме. За три години сме инвестирали 236 000 лв. Последната година инвестирахме 95 500 лв. за ремонт на покрива и изграждане на компютърна мрежа. Отделно приключва трансграничен проект за 697 600 90 евро, с които средства реконструирахме вътрешно отделение и е закупено медицинско оборудване, каза от своя страна кметът на Козлодуй Маринела Николова. Ако се наложи, ще предложа на извънредно заседание на Общинския съвет определена сума като допълнителна парична вноска за МБАЛ "Св. Иван Рилски" за покриване на просрочени задължения, съгласно Наредба 8 на ОбС".