Локомотив (Мездра) и Локомотив (Горна Оряховица) завършиха наравно - 1:1, в „железничарското” дерби от 20-ия кръг на първенството по футбол в „Б” група. Попадението за мездренци, с което те поведоха в резултата, отбеляза централният нападател Владислав Златинов в средата на първото полувреме. Така възпитаниците на треньора Анатоли Тонов спечелиха първата си точка през пролетния полусезон и до известна степен съхраниха шансовете си за оставане в групата.

Гостите, които са един от основните претенденти за влизане в елита, започнаха по-активно мача и създадоха няколко опасни положения пред вратата на домакините, при които Симеон Мечев и Милен Желев стреляха на сантиметри от противниковата врата.

Мездренци обаче първи стигнаха до гол - това стана в 23 мин., когато Майкъл Тевия отне топката в центъра на терена, намери по десния фланг Любоя Арсен, който изведе на чиста стрелкова позиция в пеналта Владислав Златинов и той се разписа от движение за 1:0.

Пет минути по-късно обаче горнооряховчани се върнаха в мача. Желев напредна по дясното крило и центрира към Димитър Алексиев, който с атрактивен изстрел със странична ножица от границата на наказателното поле възстанови равенството - 1:1.

В оставащия около един час игра до края на мача и двата отбора имаха възможности да стигнат до победата - малшанс пред гола обаче имаха Арсен, Евгени Тунтев и Тевия от Локо (Мз), а 100%-ви пропуски за Локо (ГО) направиха Алексиев, Желев и Апостолов.

В последните 20-на минути гостите играха с човек по-малко, след като в рамките на минута-две току-що влезлият в игра тунизиец Аймен Суда получи последователно два жълти, респ. червен картон - първия за влизане на терена без разрешение, а втория - за разкарване на топката.

След този частичен успех Локо (Мз) продължава да е на 14-та позиция във временното класиране с актив от 17 т. и голово съотношение 20:30. В следващия кръг мездренските футболисти гостуват на четвъртия в таблицата Оборище (Панагюрище).