Очаквано сред най-наболелите проблеми бяха посочени: липсата на достатъчен бюджет за развитието на малките населени места и пълното отсъствие на съгласуваност по отношение на капиталовите разходи между общинската власт и кметовете на селата; лошата охрана от страна на органите на МВР, което принуждава хората да наемат охранителни фирми, които да опазват домовете и селскостопанската им продукция; неефективността на социалните програми, които не водят до решаването на реални проблеми и липсата на възможности за контрол върху работата на заетите.

Сериозно недоволство у жителите на Крушовица предизвиква злоупотребата със средства за ремонта на местния православен храм „Св. Троица“. Средствата в размер на 20 000 лв. са отпуснати от Комисията по вероизповеданията към МС на Врачанска митрополия, но в ремонта на църквата са инвестирани минимални средства от сумата, което не позволява отварянето на храма.

Местни пчелари пък се оплакаха от нерегламентираните пръскания на селскостопанските насаждения, което е предизвикало измиране на пчелите и ликвидация на цели пчелини. Във връзка с това, народният представител запозна присъстващите с отговора на Министъра на земеделието и храните Десислава Танева на поставен от него въпрос. Предстои МЗХ да въведе нова тристепенна система на оповестяване на пчеларите, която всички се надяват, че ще бъде доста по-ефикасна.

Богданов пое ангажимента да проведе разговор с представители на Врачанска митрополия и да постави въпроса за църквата в Крушовица пред парламентарната комисия по вероизповеданията.