"Пътният участък е изключително важен за всички нас. Единственият начин е да се обединим и да покажем, че сме единни. Подкрепям подписката, в която ще поканим да се включат и жителите на село Три кладенци, които също използват този път. След това, заедно с кметовете на трите населените места, ще я внесем в Министерския съвет и ще заявим колко е важен той за нас, за да могат да се отпуснат средства за ремонт на този възлов пътен участък“, каза пред жителите на двете сел Калин Каменов.

Градоначалникът допълни, че през тази година Община Враца е заложила 295 000 лв. за ремонт на общинската пътна мрежа в кметствата. Кметът на Враца съобщи, че приоритет през 2017-та е ремонтът на два пътни участъка в общината: Чирен - Девене, като сумата за рехабилитация е в размер на 163 380 лв., и Девене - Три кладенци на стойност 59 582 лв.

На срещите в Чирен и Девене присъстваха още директорите на Дирекции в Община Враца Нина Калеева и Десислава Нешева, директорът на Бюрото по труда Маргарита Ангелова, директорът на общинската служба "Социално подпомагане" Нели Стоянова, началникът на "ВиК“ - район Враца Тихомир Поповски, както и кметовете на населените места Диан Дамянов и Николай Мицов.

Темите, които бяха обсъдени на срещите, бяха свързани с качеството на питейната вода, нерегламентираните сметища, графика за изхвърляне на контейнерите за смет, почистването на речните корита, уличното осветление, ремонта на улици и програмите за заетост. Калин Каменов лично се ангажира с разрешаването на поставени въпроси или на място даде отговор за начин на изпълнение.

Изнесените срещи на кмета на Община Враца ще продължат и през следващите дни.