През първото полувреме липсваха кой знае какви чисти голови положения, играта бе относително равностойна, преобладаваха острите единоборства между футболистите на двата отбора, които бяха декорирани от главния рефер Росен Гановски с четири жълти картона - по два за домакините и гостите. Запомни се само перфектното изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра на десния бек на "червено-черните" Христо Пазийски, който стреля в напречната греда.

През втората част на терена стана значително по-интересно, като и двата тима създадоха поредица от добри възможности за отбелязване на гол. Най-напред Бисер Бенков от домакините отправи атрактивен удар от въздуха под гредата, но вратарят на ерденчани Цветомир Николов майсторски изби в корнер.

Последваха два фрапантни пропуска на централния нападател на гостите Кристиян Илиев, който не успя да се разпише от непосредствена близост след центрирания на капитана Георги Минчев (с най-висока оценка в състава на ерденчани). В 72-ата мин. влезлият в игра след почивката Иван Велчев (Локомотив) стреля в десния страничен стълб от пряк свободен удар, а след това Величко Борисов (Кариана) пропиля две чисти голови положения, отново след извеждащи подавания на Минчев.

Така се стигна до 80-ата мин., когато с ювелирен изстрел от границата на наказателното поле Алекс Иванов изненада резервния страж на мездренци Христо Тодоров и донесе крайния успех за гостите с 0:1.

В останалите срещи от кръга Ботев (Враца) победи Ком (Берковица) с 5:0, а Първа атомна (Козлодуй) се наложи над Дунав 2016 (Селановци) с 3:0.

Начело в класирането е Кариана (Ерден) с пълен актив от 6 точки. Второ-четвърто място делят Ботев (Враца), ОФК Локомотив и Първа атомна с по 3 т., но врачани и козлодуйчани са с мач по-малко.

В следващия кръг юношите старша възраст на Локо (Мездра) гостуват на Дунав 2016 (Селановци). Двубоят е на 5 октомври (петък) от 16:00 часа.