Отговорникът на групата, студентът от Югозапдания университет и бъдещ музикант - Венцислав Николовски заяви, че вече за втора година участва в лятната студентска бригада и е доволен най-вече от себе си.

„Смятам, че работата не е трудна, а ще ни бъде и полезна за самите нас, когато ни се наложи да изработваме нещо за себе си”. На въпроса не е ли малко трудно да се замени китарата с лопатата, Венци с усмивка сподели, че въобще не е трудно, дори е забавно. Всички бяха категорични, че с удоволствие работят, защото докато работят, те си и пеят и става весело.

Така на практика музикантът Венци и компания са живото доказателство, че трудът е песен.

В село Моравица е определен другият обект, на който се трудят шестима младежи. Те ще изкърпват и полагат асфалтова настилка на улица „Витоша” , която наистина е в окаяно състояние – с изцяло изровен асфалт от дъждовната вода, а бившата настилка е стигнала чак до пресечната улица.

С кирки и лопати момчетата усилено разчистваха наносните камъни по улицата и засипваха зейналите дупки, изровени от водата , след което ще започнат да полагат и асфалтовата настилка.

От Общинско предприятие „Чистота” казаха, че има и трета група, състояща се от двама студенти, които в момента боядисват бордюри и ще освежават пътната маркировка по по-малките улици в Мездра.