Всяка от подаръчните кутии съдържа ученически пособия, детски играчки, дрехи и лакомства, приготвени от деца и техните семейства от Германия за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа. Пакетите се предоставят въз основа на данните за броя на децата от социално слаби семейства, подадени в Община Мездра от директорите на детските и учебните заведения.

„Много се радвам, че тази година отново може да бъдем заедно с Община Мездра. „АДРА България” ще зарадва 2753 тази година. Проектът ни е по-малък, сравнение с други години, защото ситуацията е променена. Общо в 45 общини ще бъде реализиран този проект и ще бъдат раздадени пакетите. Това, което най-много ни удовлетворява е, че проекта радва дечицата, а повече се радваме и ние, защото виждаме отблясъка върху техните лицата. Това, което правят немските деца, за българските деца, си заслужава“, разказа Мариан Димитров – директор на фондация „АДРА България“

Миналата година Фондация „АДРА България” изненада с подаръчни пакети 160 деца в риск от община Мездра за Рождество Христово.

Благотворителната кампания се реализира у нас от 2017 г. насам. Благодарение на проекта „Деца помагат на деца“, през последните години повече от 20 000 български деца получиха подаръчни пакети за светлия християнски празник.

Фондация АДРА работи в България повече от 25 години. Тя е част от АДРА Интернешънъл, основана в САЩ. Организацията подпомага и интегрира социално слаби хора в развиващите се държави. Работи в сегментите здравеопазване, образование, социално подпомагане, инфраструктурни проекти, интеграция на хора в неравностойно положение, подпомагане при бедствия и аварии.

От Фондацията планират стартирането на проект, съвместно с МБАЛ-Мездра и още четири общини в България, през настоящата 2022 г., разказа Мариан Димитров – директор на фондация „АДРА България“. Той ще цели да достигне лекари от отделенията по COVID. Ще бъде насочен към менталното здраве на специалистите, които са на първа линия вече две години. За тази цел от организацията ще предоставят индивидуална психотерапия и рехабилитация. Успоредно с това ще проведат безплатни измервания и скрининг на заболявания.