В община Враца, на домашно лечение след положителни изследвания за COVID-19 са две жени, на 45 г. и 74 г., както и петима мъже, на възраст между 35 г. и 80 г. от гр. Враца, а в СБАЛПФЗ –Враца е настанен за лечение 71 г. мъж от с. Вировско.

В община Козлодуй, на домашно лечение е 29 г. мъж от с. Хърлец, а в МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Козлодуй е настанен за лечение 50 г. мъж от гр. Козлодуй.

Четирима са заразените от община Криводол. Двама от тях са хоспитализирани в Първа частна МБАЛ – Враца – 86 г. мъж и 74 г. жена от гр. Криводол. На домашно лечение са 21 г. жена от с. Големо Бабино и 47 г. жена от с. Ракево.

По един нов случай е установен в общините Мездра и Оряхово. С Коронавирусна инфекция са 70 г. жена от с. Зверино и 72 г. жена от с. Селановци.

Активните случаи в област Враца към момента са 334, като в болнични заведения са настанени 48 заболели.

За област Враца към 1-ви февруари са приложени 643 дози ваксина, като 248 от лицата вече са реваксинирани.

В изпълнение на писмо на МЗ, РЗИ – Враца организира масово лабораторно тестване с бързи антигенни тестове за COVID-19 инфекция на всички желаещи от педагогическия и непедагогическия персонал от училища на територията на областта. До момента са тествани 59 лица, от които 48 педагози и 11 души персонал.

От изследваните лица няма отчетени положителни резултати за наличие на РНК на SARS-CoV-2.