© Агенция "Митници"

Задържани са 230 кг заготовки за цигарени кутии с логото MAYFAIR. Те са открити в края на миналата седмица при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация, превозващ личен багаж и 21 бр. кашони, чието съдържание било описано като "хартия за ксерокс". Въпросната „хартия" трябвало да бъде доставена в Белгия.
Проверката установила, че кашоните всъщност съдържат напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради възникнали основателни съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент ЕС №608/2013, опаковките са задържани в склад на Митница Лом. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка.

© Агенция "Митници"

Това е третият значим случай на задържано голямо количество заготовки за цигарени опаковки в района на Дунав мост 2 от началото на годината до сега. Най-големият удар беше в началото на годината, когато митническите служители задържаха камион с 24 палета и общо тегло близо 8 тона. Опаковките бяха за цигари на марката ,,Winston Blue". В началото на месец септември, инспектори от Митница Лом задържаха друг камион, натоварен с 16 палета с отпечатани заготовки, а общото им тегло надхвърляше 5 тона.

Броят на задържаните опаковки при тези случаи надхвърля 2 000 000.