Удостоверенията за завършен начален етап на основно образование връчи на четвъртокласниците инж. Цветанка Найденова, заместник-директор по учебната дейност в мездренската гимназия.

Класният ръководител на IV "а" клас Наташа Стаменова поздрави децата с успешното завършване на начално образование и им пожела здраве, щастливо детство и сбъднати мечти. Похвали учениците за представянето им на Националното външно оценяване и изказа благодарност към родителите за положените от тях грижи за възпитанието и обучението им.

Г-жа Стаменова благодари специално на Клавдия Добрева, класен ръководител на децата от първи клас до началото на втория учебен срок на тази година, на старши учителя Камелия Мишева, ръководител група за целодневна организация на учебния ден и на Венета Чобова, преподавател по английски език.

Топли думи към децата отправи също г-жа Мишева, която им връчи грамоти за активно участие в дейностите по самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и физическа активност.

От името на родителите Илина Павлова благодари на г-жа Стаменова и на г-жа Мишева и в знак на признателност им подари символични подаръци.

Към децата се обърна и Лилия Петрова, класен ръководител на бъдещите петокласници, която им пожела весела ваканция и заяви, че ги очаква наесен в класната стая.

Накрая всички се снимаха за спомен, след което се присъединиха към тържеството за Деня на детето на градския площад в Мездра.