По този повод във Враца бяха проведени два протеста в защита на полицейския шеф и стартира подписка. Участниците в протестите искаха да знаят какви са причините за отстраняването на Газибарски, след като врачанската полиция е на едно от първите места в страната по разкриваемост на престъпления и настояваха със случая да се занимае лично премиера Борисов. Само за ден тогава в подписката сложиха парафите си около 500 души.

От OFFNews съобщиха, че подписката за връщането на отстраненият началник на полицията във Враца е иницирал Светлин Герасимов, общински съветник от Либерален алианс „Има бъдеще за Враца” и член на младежкото ДПС. Той внесъл искане за поставяне на шатра и определяне на място в центъра на града, където да се събират подписите в подкрепа на ексшефа на полицията. Писмото било входирано в общинската администрация. Със сигурност кметът Каменов не се е възпротивил и го е подписал, тъй като от няколко дни подписите се събират официално на маса разположена до градинката пред Сувенирната палата.

За MediaNews вчера представител на организаторите каза, че подписката ще бъде адресирана до министъра на вътрешните работи и да премиера Борисов. Според младите жени при масата с подписката, точната бройка на всички събрани подписи не им била известна. Само за около час обаче, при тях повече от 20 граждани подкрепили с подписване връщането на Газибарски на поста му.

От МВР съобщиха, че временно е преназначен да заеме горещият директорски стол във врачанската полиция, Цветелин Кръстев Стоянов - началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“. Комплексната проверката по нареждане на вътрешния министър Радев, във връзка с работата на ОД МВР - Враца започна на 14-ти август. Кога ще бъдат огласени резултатите от нея и ще последват ли други рокади за сега още не е ясно.