По време на инструктажа старши инспектор Ивайло Гешев - началник група "Охранителна полиция" при Районното полицейско управление в Мездра, който поясни, че има осигурено полицейско присъствие за всяка избирателна секция на територията на общината, които ще отговарят за съпровождането, охраната и осигуряването на реда по време на изборния процес.

Главен комисар Васил Иванов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” запозна членовете на секционните избирателни комисии с мерките за пожарна безопасност на местата за гласуване в изборния ден.

По време на обучението председателят на ОИК Таня Таушанова и секретарят Георги Давидков се спряха детайлно на най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на изборите и запознаха присъстващите с методическите указания на Централната избирателна комисия.

Стана ясно, че в образуваните 42 избирателни секции на територията на община Мездра са взети всички необходими мерки за нормалното протичане на гласуването.

На 26 октомври от 8:30 до 17:00 ч. и на 27 октомри (неделя) от 8:30 до 19:00 ч., гражданите с изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност могат да подадат в паспортна служба лично писмени искания за издаване на удостоверение, с което да гласуват. Удостоверенията за гласуване се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта, уточниха от Районното управление на полицията.