В хода на проверката е изяснено, че около 08,15 ч. лекият автомобил "Ауди 80" при излизане от ляв завой е предприел изпреварване, без да се убеди, че насрещната пътна лента е свободна и е блъснат отпред вляво от приближаващия се в насрещната пътна лента лек автомобил „Опел Инсигния“.

След удара водачът на аудито изгубил контрол над управление, излязъл вдясно извън пътното платно и се преобърнал по таван. При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети и по двата автомобила.

Водачът на лекия автомобил „Ауди 80“ е починал на място. При пътния инцидент са пострадали и две жени – 54-годишна пътничка в аудито от село Крива бара е оставена под наблюдение в МБАЛ Лом с луксация на десния лакът, разкъсни рани по главата и мозъчно сътресение.
50-годишна пътничка в лекия автомобил „Опел Инсигния“, гражданка на Р Румъния, е с комоцио и е оставена под наблюдение в МБАЛ Видин, без опасност за живота.

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил с румънска регистрация е отрицателна.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в МБАЛ Монтана. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.