Играха се 7 срещи от 18-ия кръг на първенството по футбол във Врачанската „А” областна група. В него за пореден път бе отложен мач на мездренския Локомотив 1929. „Пиратите” трябваше да приемат Монолит (Манастирище), но по молба на гостите двубоят не се игра.

Лидерът в шампионата Околчица (Моравица) постигна ценна победа като гост над Ботев (Рогозен) с 0:1. Точен за тима на Коно Жилковски бе Цветослав Божинов в 21-та мин. на срещата.

Вторият в подреждането Ботев (Криводол) се наложи с 5:1 над Строител в Кунино. По 2 попадения за гостите вкараха Александър Аврамов и Благовест Ценов, едно добави бившият футболист на Локо (Мездра) Борис Петков. За домакините се разписа Марин Лазаров.

Скала (Зверино) разгроми Дунав 98 (Селановци) с 6:0. Домакините поведоха с 2:0 след два автогола на гостите. Шестицата оформиха Иван Митов, Радослав Зарев и Антонио Йорданов, който вкара две попадения.

Изненадващо Чавдар (Бяла Слатина) загуби у дома от последния в таблицата Искър (Роман) с 0:1. Единственото попадение отбеляза Теодор Лазаров в 12-та мин. на мача.

Манастирище победи в Згориград местния Миньор 2005 с 2:0, а Балкански (Михайлово) загуби на собствен терен от Огоста (Хайредин) с 0:4.

Начело в класирането е Околчица (Моравица) с 43 т. и мач по-малко, пред Ботев (Криводол) с 40 и Дунав 98 (Селановци) с 37. Локо 1929 (Мездра) е пети с 33 т. и три мача по-малко.