Съдия Раденкова подчерта, че образуваните дела са разгледани срочно и качествено, въпреки увеличената натовареност на съдиите, които са гледали 877 новообразувани дела и още 107 останали висящи. Председателят на съда отбеляза, че постъпилите дела по Изборния кодекс през 2017 г са били само четири в сравнение с 2015-та, /когато бяха местните избори / тези дела са били 45 броя.

Увеличение се отбелязва при исковите дела по АПК, които през изминалата година са били 87. Съдия Раденкова съобщи, че делата образувани по протести и жалби срещу подзаконови нормативни актове за 2017-та са 71 броя , докато през 2015 г е имало само едно дело с подобен казус. Повече са и делата по Закона за МВР. От общия брой, 984 разгледани дела през отчетната година са свършени 858 и са останали висящи 126 дела. Обжалвани и протестирани са 223 съдебни акта, отменените са 41, от които отменени изцяло 19 решения и 13 определения и частично 9 решения, потвърдени са 98 съдебни акта.

Съдия Раденкова отбеляза, че в съда няма подавани сигнали и жалби от граждани срещу съдии и служители, няма образувани дела за бавност, а финансовата година е приключила без никакви задължения. Тя благодари на представителите на медиите за обективното отразяване работата на Административния съд и заяви, че дейността им винаги ще бъде открита, прозрачна и защитаваща интересите на гражданите и институциите. Председателят на съда даде висока оценка на колегите си и обобщи, че отчитат една успешна година.