Състоянието на кожата ви ще се подобри. Сокът от краставица помага за естественото пречистване на организма и елиминирането на токсините. Поради това кожата става красива, гладка и сияйна, а зачервяването и акнето изчезват. Някои проучвания показват, че хранителните вещества, съдържащи се в краставиците, помагат за предпазване на кожата от преждевременно стареене.

Ще отслабнете по-бързо. Краставиците са нискокалорична храна. Съдържат едва 17 калории в 100 грама. Те са чудесна алтернатива за тези, които искат да отслабнат. Диетолозите ги определят не просто като нискокалорична храна, но и като такава с отрицателни калории ( в случая тялото изразходва повече енергия за смилане на краставиците, отколкото получава от консумацията им).

Състоянието на зъбите ви ще се подобри. Хранителните вещества в този зеленчук помагат за подобряване на микрофлората в устната кухина, премахване на бактериите и подобряване здравето на венците. Краставиците са отлично средство за избавяне от лошия дъх. Необходимо е да сдъвчете парче от този зеленчук за 30-40 секунди. Това ще помогне да се отървете от бактериите, които могат да причинят неприятни миризми, а също така ще запази дъха ви свеж.

Нивата на кръвната ви захар ще се нормализират. Краставиците съдържат мощни антиоксиданти, които помагат за понижаване на лошия холестерол и смъкване нивата на кръвната захар. Но все пак, ако имате специфичен здравословен проблем, преди да ги включите в менюто си, консултирайте се със специалист.

Настроението ви ще се подобри. Краставиците са богати на витамини от група В, които стимулират производството на серотонин - хормона на щастието. Консумирайки по 1-2 краставици на ден, ще повишите тонуса си, настроението ви ще се подобри, а безпокойството и умората ще изчезнат.

Ще се подобри състоянието на черния ви дроб. Мощните антиоксиданти в краставиците помагат за подобряване на функционирането на черния дроб. Освен това те допринасят за неговата детоксикация, като съдействат за елиминирането на токсините и извеждането им от тялото по естествен път.

Ще се оптимизира функцията на имунната ви система. Не само цитрусовите плодове, чесънът и лукът стимулират имунната система. В своя разработка професор Виджая Лобо от колеж Бирла цитира данни, според които краставицата укрепва имунната система и това се дължи на веществата в нея, които предотвратяват куп сериозни заболявания.
Източник: actualno.com