© Анна Недкова

В конкуренцията на водещите школи в този спорт у нас - София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и Благоевград, възпитаничките на треньорките Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова се наредиха на 15-о място в страната. Те събраха общ сбор от 15.700 точки за двете си изпълнения на своето съчетание с топки - 8.100 т. за първото и 7.600 т. - за второто изпълнение.

Шампион в тази възраст стана ансамбълът на столичния клуб Левски Илиана с общ сбор от 22.667 т. Негови подгласници са първият и вторият отбор на Левски Триадица, съответно с 22.317 т. и 21.684 т. В челната шестица влязоха също Тракия (Пловдив), Академик 1 (София) и Брилянт (Пловдив).

© Анна Недкова

Специални гости на Държавното първенство бяха вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Мария Петрова и експертът в Министерството на младежта и спорта Татяна Стоянова, която награди призьорките в шампионата.

© Анна Недкова

В началото на юли гимнастичките на Анелия (Мездра) Александра Захариева и Виолета Миловска станаха шампионки на България при двойките на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли девойки старша възраст, "Б" категория. Ансамбълът девойки младша възраст на мездренския клуб в състав: Калина Илиева, Силвия Събкова, Биляна Маркова, Валерия и Виктория Захариеви, се нареди на 11-о място в тази възрастова група.

В края на тази седмица девойките младша и старша възраст на Анелия ще вземат участие в осмото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Олимпия къп", който ще се проведе в Бургас.