Футболистът на Лече Антонио Вутов отпадна от плановете на селекционера на младежкия национален отбор на България Антони Здравков за предстоящата евроквалификация с Армения. Роденият в Мездра 20-годишен нападател е с контузия и ще се прибере в Италия, за да се възстановява. Младият футболист е със счупена костица на стъпалото.

Вутов първоначално попадна в плановете на селекционера и получи повиквателна за младежкия национален отбор до 21 г., който започна подготовка за евроквалификацията в Ереван. Сред повиканите 21 футболисти е и врачанинът Божидар Краев от Левски. Краев бе избран за играч на мача с Верея, в който се разписа за трети пореден път.

Националният тим се събра в понеделник на тренировъчен лагер-сбор в София. Пет дни по-късно отборът заминава за Ереван, където на 6 септември (вторник) от 17:00 часа на стадион "Академия Аван" е мачът срещу Армения.

България U21 e на четвърто място във временното класиране в група 5 с актив от 11 точки. Преди младите "лъвчета" са Уелс с 12, Румъния с 13 и Дания с 16 т.. Победителят в групата ще се класира за финалната фаза на еврошампионата в Полша, който е от 16 до 30 юни догодина. Най-добрите четири втори отбори от 9-те квалификационни групи отиват на баражи за попълване на останалите две места във финалния турнир.