Турнир по футбол на малки врати за ученици под наслов „Аз спортувам и танцувам” се проведе в Руска Бела. Спортната проява бе посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, и премина под патронажа на кмета на мездренското село Владимир Пенчев. В турнира, главен съдия на който бе Крум Ценов, се включиха три отбора - два съставени от момчета и един изцяло от момичета: „Балкански Вихър”, „Без Име” и „Лошите момичета”.

След оспорвана надпревара победител в първото издание на „Руска Бела cup 2016” стана формацията „Без Име”. На второ място се класира „Балкански Вихър”, а на трето - „Лошите момичета”.

Призът за голмайстор на турнира по мини футбол заслужи Георги Вълков от „безименните”, който отбеляза 5 точни попадения. За най-добър вратар бе определена Александра Захариева от „Лошите момичета”, а за най-добър играч - Руслан Владимиров от „Балкански Вихър”.

Всички отбори получиха купи и грамоти от кмета на Руска Бела Владимир Пенчев, а общинският съветник Десислава Костова осигури за всички участници сладки изкушения и сокове.