Припомняме, че заради заболели състезатели от мъжкия ни национален отбор бяха отложени и двубоите от Relegation Round на квалификациите за Евро 2024 срещу тима на Латвия. Тепърва ще бъде уточнено кога ще се проведат двата мача на разменено гостуване.

Припомняме, че преди няколко дни Европейската федерация по хандбал официално отложи двубоите между България и Латвия от Relegation Round на квалификациите за EURO 2024 при мъжете.

Причината е в големия брой играчи в българския отбор дали положителен тест за SARS-CoV-2. Общо 8 хандбалисти от селекцията на Чавдар Чернев и двама от щаба на отбора са с позитивен резултат за наличие на вируса след събирането на отбора на 2-ри януари за последната фаза от подготовката преди сблъсъците с Латвия. БФХ информира своевременно европейската хандбална централа за проблема и днес в следобедните часове EHF оповести официално отлагането на срещите.

България и Латвия трябваше да изиграят два мача на разменено гостуване, съответно на 6-ти януари във Валмиера (Латвия) и на 9-ти януари във Варна. Победителят от дуела ще се класира за същинския кръг от квалификациите за Европейското първенство през 2024-та в Германия.

Новите дати за провеждането на двата мача ще бъдат уточнени допълнително от европейската хандбална централа.

Източник: bulgarianhandball.eu