Изисква се всеки да носи със себе си и прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. Ще им бъде необходим и черен химикал, с който да пишат.

Изпитите ще се проведат по утвърдените правила за подготовката и провеждането на изпитите в условия на епидемична обстановка. Зрелостниците ще бъдат разпределени от 10 до 12 души според големината на залата. Между тях трябва да бъде осигурена дистанция от 1.5 метра. Помещенията ще се проветряват и трябва да има дезинфектанти.

Най-много от тях подалите заявления-1166, са предпочели биология и здравно образование. На второ място се нареждат география и икономика с 873 мераклии да покажат дали са придобили необходимите знания. 520 пък са зрелостниците, които са подали заявления за матура по философия. За английски език са 275. Изпитите по желание, за които има само седем кандидати, ще се проведат по график от 30 август до 2 септември.

Резултатите ще бъдат ясни до 8 септември, а до 14 септември успешно положилите матури ще получат дипломи за завършено средно образование.

Източник: monitor.bg