Красимир Богданов заяви пред журналистите каква е позицията му по отношение на санирането и риторично ги попита десетина блока по тази програма биха ли променили Враца съществено. Той каза, че правилното и разумно влагане на 1 милиард лева в пенсии, в малки и средни предприятия и работни места би донесло повече полза от решаването на проблемите на няколко строителни фирми. Депутатът бе категоричен, че изключително ниските пенсии на болшинството от възрастните хора у нас е проблем, които се е превърнал в "ябълката на раздора" и е довел до предсрочни избори. Той изрази съжаление от факта, че управляващи и опозиция в 43-ото Народно събрание не са взели присърце пенсионната реформа и увеличението на пенсиите. Депутатът изказа съжаление и заради това, че не е могъл да осъществи идеята си за узаконяване правото на гражданите за неизбежна самоотбрана.

В своя отчет Богданов посочи 14-те приоритета в работата си като народен избраник и подробно се спря на всеки от тях. Обясни, че е участвал в създаването на 59 законопроекта, отправил е 36 питания към различни министри, провел е десетки срещи с избиратели в над 50 населени места от региона, включително във Видин и Монтана.

Богданов акцентира върху фактите, че с негово съдействие са привлечени средства за подобряването на инфраструктурата на Враца, възстановено е военното поделение в града, направени са доброволни формирования, които предстои да получат финансиране от общинския бюджет в града, отпуснати са средства в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми. Добави, че с негови лични средства продължава да действа програмата за патриотично възпитание във Враца. Депутатът говори и за оградата по границата ни и за забраната на бурките и за правата на българите извън страната ни, все проблеми в чието решаване е имал свой дял.

"За себе си лично смятам за успех, че показах как се прави политика с човешко лице. Не на "жълтите павета“ или през прозореца на парламентарния мерцедес, а близо до хората, при решаване на ежедневните им проблеми, във всяка община и в повечето населени места на Врачанско. Не си промених адресната регистрация, не промених начина си на живот и досегашния си маниер на работа. Показах позиции и поведение, което не се влияе от моментната политическа конюнктура, а винаги е в интерес на хората”, каза Богданов и сам даде оценка „Много добър” 4.50 за работата си в парламента, тъй като на този етап много неща са останали недовършени и преди всичко въпросът за развитие на Северозапада още няма своя отговор. Той не пропусна да каже, че през цялото време е носил голяма отговорност към хората от врачанския регион и по причина, че те са го избрали само със седем гласа повече, от тези, които са дали за бившия кмет на Мездра Иван Аспарухов.