Най-добрата ни атлетка в бяганията на дълги разстояния триумфира на 1 500 и на 5 000м. В по-краткото разстояние Милица записа време 4.25.16 минути. След нея се наредиха Девора Аврамова от „Берое“ (Стара Загора) и Лиляна Георгиева – „Актив“ (Пловдив).

Другите представителки на мездренския клуб – Таня Димитрова и Ивелина Маджарова се класираха съответно на шесто и девето място.

В най-дългата дистанция Мирчева отвя конкуренцията с 16.37.61 минути, окичвайки се със златния медал. Втора и трета се наредиха съответно Девора Аврамова от „Берое“ (Стара Загора) и Наталия Кременска – „Евър“ (Варна).

Добро представяне в дистанцията направиха и Ивелина Маджарова, Таня Димитрова и Анна Христова, класирайки се съответно на пето, шесто и дванайсето място.

"Честно казано не го очаквах. Подготвям се за маратон и правя няколко скоростни тренировки през седмицата. Мисля, че когато човек спечели, а не го очаква е много приятен момент", каза за MediaNews Милица Мирчева.

Атлетката допълни още, че следващото предизвикателство пред нея е Световното първенство, което ще се проведе в столицата на Унгария през август.

Съотборникът на Милица - Иво Балабанов остави далеч след себе си конкурентите си на 3000м стипълчейз. С истински лъвски скокове мездренският атлет преодоля всички препятствия и записа време от 8.44.25 минути. Среброто отиде при Николай Първанов от „Хермес“ 2022, а в последните метри Валентин Вълканов от „Тангра“ изпревари бегачът от „Атлет“ (Мз) Чудомир Черногоров и взе бронза в дисциплината.

Иво Балабанов стана национален шампион и в най-дългото разстояние от 5000м. Той записа време от 14.33.83 минути. Втори и трети се наредиха Стоян Владков от „Локомотив“ (Дряново) и Исмаил Ссенанджи – „Евър“ (Варна).

Мирослав Спасов остана на четвъртото място с 15.01.96 минути. Николай Кауфман завърши девети (15.42.90), а Александър Василев на 11-то място (16.05.75).

Отлично бягане направи и Мартин Балабанов, който донесе на мездренския клуб два сребърни медала в дисциплините 800м и 1 500м.

Първи в по-краткото разстояние финишира Иван Иванов от Юниверсал, а третото място зае Алекс Василев от „Локомотив“ (Русе).

Тримата бегачи завършиха в същия ред на класирането и в бягането на 1 500м. Останалите представители на „Атлет“ (Мз) – Мирослав Спасов и Николай Кауфман завършиха на 7-мо и на 19-то място.