Според конкурсната комисия и четиримата кандидати са представили всички документи, които се изискват и отговарят на минималните и специфични изисквания за заемане на тази длъжност, предвидени в нормативните актове. А именно: отговарят на условията по чл. 7, ал. 1 и 2 от Закона за държавния служител, имат придобита образователна степен ,,Бакалавър“ и най-малко 4 години професионален опит или придобит най-малко III младши ранг.

Кандидатите, допуснати до участие в конкурса, ще се явят на тест и интервю, които ще се проведат на 17 март (петък) от 10:00 часа в Малката заседателна зала на Общинската администрация.

Това е вторият конкурс за длъжността началник на отдел "Общинска собственост, инвестиции, проекти и обществени поръчки", който обявява Община Мездра в рамките на три месеца. Първият се проведе през есента на миналата година. Документи за участие в него тогава подадоха Диана Павлова, Генади Тодоров и Ина Цолова. Поради непредставено заверено копие от документ, удостоверяващ най-малко 4 години професионален опит или придобит III младши ранг за държавен служител, и тримата кандидати не бяха допуснати до участие в конкурса и той беше прекратен от кмета на общината.

Минималният размер на основната заплата, определена за тази длъжност, е 460 лв.