Останалите трима пациенти с коронавирус, които се лекуват в инфекциозното отделение на същата болница, са в добро общо състояние. Те са двама възрастни от дома в Кула и един международен шофьор на 52 години от Монтана, който се завърнал на 4 май т.г. от курс в Нидерландия и се предполага, че там се е заразил.

През последното денонощие в област Монтана няма нов доказан случай на заразяване с вируса, обяви д-р Борисова. Тя съобщи, че вчера здравната инспекция е изпратила за анализ около 100 проби на социални работници в домове за възрастни хора и на настанени в един такъв дом. Борисова припомни, че до момента бяха тествани всички социални работници в домовете за възрастни хора в региона, като положителни се оказаха само трима - един шофьор от дома в село Говежда и две хигиенистки от дома в село Добри дол. Тримата са без симптоми и са под 28-дневна карантина в домовете си заедно със своите семейства.

Отрицателни са пробите на всичките 67 настанени в дома за възрастни хора в Добри дол, в момента се изследват и пробите на настанените в село Говежда.

РЗИ в Монтана ще продължи с тестовете на социалните работници в центровете за настаняване от семеен тип и кризисните центрове, обяви д-р Борисова.