„В последните дни на година, белязана от изпитания и свидни загуби, каузата ни за по-добро бъдеще за децата на нашите загинали колеги се нуждае повече от всякога от силата на обединението“, пишат от МВР.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на SMS на стойност 1 лев (без ДДС) на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на стойност 0.99 лв. (без ДДС) на 090051866 за абонатите на Vivacom. Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. От февруари 2016 г. в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.