© Община Лом

Наградите бяха връчени от кмета д-р Георги Гаврилов по време на Празника на местната инициатива на МИГ-Лом в Международния ден на река Дунав, който сърдечно благодари на всички деца и възрастни, които се включиха в двете кампании

Осем училища се включиха в „Хартиената надпревара“: I ОУ „Никола Първанов“, „Св. Климент Охридски“ – Сталийска махала, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Ковачица, ПГПТ, IV ОУ „Христо Ботев“, СУ „Димитър Маринов“, ПГ „Найден Геров“ и СУ „Отец Паисий“. Най-много хартиени отпадъци събра училището в Сталийска махала – 1832,10 кг., следвано от училището в Ковачица с 982,80 кг. и I ОУ „Никола Първанов“ – 814,60 кг. Тези три училища бяха наградени с ваучери за закупуване на оборудване, осигурени от „Булекопак“ АД, като всички училища получиха и грамоти за активно участие.

Активни бяха и участниците в кампанията „За чиста околна среда“, които предаваха разделно отпадъци в специално обособен пункт в сградата на Общинския пазар. Томболата, която бе разиграна, отреди наградата смарт часовник за Калина Илиева и Ивайла Съменова, както и смарт слушалки за Албена Чакърова. Наградата за най-малък участник е за 3-годишните Николай Владимиров и Огнян Цветев, а за най-възрастен – за Наташа Борисова на 64 години.

Отличени бяха и Диана Иванова в категория „Най-много предадена хартия“ и ЦДГ №12 „Звънче“ в категорията „Най-много предадена пластмаса“. Всички награди бяха осигурени от „Булекопак“ АД.