© Община Мездра

Отличието се връчва за постижения в четири категории: „Устойчиво развитие“, „Успешна промяна“, „Значима иновация“ и „Значимо партньорство“. В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани 193-ма кандидати, от които комисия, ръководена от председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, отличи 51 участници. 12 от тях бяха удостоени със статуетки, а 39 - със специален плакет. Всички те са пример за постигнати резултати в грижата за децата, представят иновация, която допринася за създаване на условия за пълноценно им развитие или добри практики за партньорство между организации и институции.

Сред наградените със специален плакет е Детска градина „Слънчице“ в гр. Мездра, съобщават от общинската пресслужба, която беше номинирана в категорията „Успешна промяна“ за реализирането на 13 проектни инициативи, за надграждане знанията на децата в областта на информационните технологии, обновена материална база и индивидуална работа с деца със специални образователни потребности.

Отличителният знак получи директорът на детското заведение Атанаска Христова, а наградите връчиха заместник-председателят на ДАЗД Мариела Личева, главният секретар на Агенцията д-р Теодора Иванова и държавни експерти от ДАЗД.

„Тази номинация е резултат от усилията на целия екип на ДГ „Слънчице“ - гр. Мездра - млади, квалифицирани, креативни учители, мотивирани и отговорни за реализиране на цветните детски мечти, сподели при получаването на отличието Атанаска Христова. В детството винаги има един момент, в който вратата се отваря и пуска бъдещето да влезе. Отворихме тази врата и осигуряваме среда, където детето се чувства щастливо, разбирано и подкрепяно с възможности да развие своя потенциал. И не е нужно да си вълшебник, за да сътворяваш чудеса. Нужна е любов, много любов и вяра, че ще успееш!“.

От името на ДГ „Слънчице“ авторско послание към екипа на ДАЗД отправи Калина Арсенова - учител в образователната институция:

„Говори ви едно дете от ДГ „Слънчице“ - гр. Мездра…

Аз съм вярата, аз съм надежда,

вижте ме, само на шест,

аз се смея, обичам и ви поглеждам,

аз съм моето утре и вашето днес!

Аз съм този, дето ще пада,

този, крехък цвят, тъй красив,

този дето ще плаче, ще се надява

и ще бъде лекар, полицай или артист!

Аз ще бъда, вярвайте в мене,

ала днес съм просто дете

и ще бъда, всичко което, вие позволите ми днес от сърце!!!

С благодарност към ДАЗД , прегърнали мисията за гарантиране на щастливо детство на децата на България!

От ДГ „Слънчице“ - гр. Мездра