Основната цел на проекта е развитието на емоционалната интелигентност при децата чрез ценностно ориентирани модели на поведение в подкрепяща, мултикултурна среда. В него са включени различни дейности, проведени съвместно с родителите и други, целящи развитието на двигателната активност на децата.

В проекта са се включили общо 102-ма малчугани от детското заведение, 52-ма родители, девет педагози и двама психолози. Направено е анкетно проучване сред родителите с цел да се покаже до колко те познават емоционалния свят на своите деца и дали биха се включили в различни занимания с тях.

„Заложихме на повече сътрудничество със семейството и разработването на авторска методика, която е за проследяване на постиженията на децата във всички възрастови групи“, каза за MediaNews директорът на детското заведение – Калина Арсенова.

Педагогическият екип на детското заведение заедно с малчуганите бяха подготвили детски карнавал, с който поздравиха всички гости. Той се проведе във вътрешния двор на забавачницата, оборудван със съоръжения за игри и забавления, със средства от Националната програма.

Програмата за отчитане на дейностите по проекта завърши с много игри и слънчеви усмивки.

Официални гости на събитието бяха Таня Борисова – старши експерт по предучилищно образование в РУО-Враца, Елена Нанова - началник на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ и Илияна Александрова – младши експерт „Образование и хуманитарни дейности към Община Мездра.