С много вещина и майсторство е изработила костюми за египетски танц, Клеопатра и Тутанкамон в Словения. За изработката на костюми за танцовия състав, печели златен медал с костюма „Индийска сватба“.

Спечелила е много първи места в Загреб - Хърватия, в Белград на Детски фестивал за танц на Балканите. Красимира Илиева грабва първата награда “101 далматинци“ в Котор, който е под егидата на ЮНЕСКО, в маскен бал.

Модистката от Монтана може да се похвали с още много награди за маските „Пеперуди“ и „Танцуващият кораб“ в Белград.

- Г-жо Илиева, как избрахте този стил „пачуърк“, който е нетрадиционен и не много известен за модните облекла?

Пачуъркът води началото си от Америка. Някогашните американки са събирали парчета от всякакви текстилни материали и са правели разноцветни постелки и юргани. По този начин са печелели допълнително малки доходи за семейния бюджет. Сглобяването на парчета с различни геометрични фигури е типично и за Япония и Корея. Ръчно изработените неща са много ценни, защото в тях е вложен духът на човека, който ги изработва. Мозайка от цветове, разнообразие от текстил оформят текстурата на произведението.

- Как решавате кое е най- доброто за дамата - ваш клиент?

Необходимо е да почувствам душевната нагласа на жената, за да създам модела. Разбира се персоналният контакт е в основата на решението от идеята до изпълнението понякога нещата се променят. В крайна сметка създавам търговски проект, който е предназначен за съответната дама. Всяка нова работа посрещам с предизвикателство и ентусиазъм, всяка идея се ражда, придружена със солидна доза въодушевление. Търся винаги да достигна собствено удовлетворение- доволна ли съм аз и клиентът неизменно ще бъде. Чувствам се благословена и благодарна, че работя това, което мога най-добре.