В новата сграда, която ще бъде изградена, както и след ремонта на сегашната, капацитетът на социалния дом ще се увелечи от 25 на 35 човека. Предвидени са 4 единични стаи за хора със специални потребности, 5 единични стаи, 2 боксониери за двама човека – семеен тип и 11 стаи за двама души. Всяка стая ще разполага с отделна баня с тоалетна. Санитарните помещения са оразмерени така, че да са удобни за хора, използващи помощни средства за придвижване – проходилки, бастуни и инвалидни колички.

В коридорите са предвидени ръкохватки, монтирани на всяка от стените. Достъпът между отделните помещения е улеснен за потребители с двигателни увреждания. Стаите за хора със специални потребности ще бъдат обзаведени с мултифункционални медицински легла. За всяка стая е предвидено обзавеждане от легло, шкаф за лични вещи, бюро, маса, трапезен стол и гардероб. В боксониерите семеен тип са предвидени нови кухненски боксове, оборудвани с котлони, кухненска печка, мивка, микровълнова печка и хладилник.

Ще бъдат осигурени максимално благоприятни изложения на жилищните помещения и малки тераси към всички стаи. В прилежащото дворно пространство са предвидени зони за почивка и прекарване на открито.

Важна цел на проекта е и постигането на енергийна ефективност - икономии в годишното потребление на първична енергия - 35,212 МWh/година и достигане на клас А на енергопотребление на сградата.

Проектът е със срок за изпълнение 24 месеца от подписването на договор и на стойност 5 196 169.82 лв. – 100 % БФП, от които 4 759 633.78 лв. са разходи за строителни и монтажни работи и 285 192.04 лв. за оборудване и обзавеждане.