Водач на лек автомобил е задържан за притежание на наркотични вещества в гр. Брусарци. На 19.12.2023 г. около 20,40 ч. на ул. "Стадиона" е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", собственост и ползван от 22-годишен жител на село Василовци, общ. Брусарци.

На предната дясна седалка е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ 1,50 грама зелена суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която е извършила претърсване и изземване в автомобила.

С полицейска заповед водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Канабис е иззет от водач на лек автомобил при полицейска проверка в село Дългоделци, общ. Якимово. На 19.12.2023 г. около 19,40 ч. при извършен контрол по безопасност на движението на ул. "Георги Димитров" в селото е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с врачанска регистрация, управляван от 31-годишен жител на гр. Вълчедръм.

При извършената проверка на водача е установено, че държи в себе си полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста листна маса, с общо тегло от 2,67 грама, която при направения полеви тест реагира на канабис.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. По случая е образувано бързо производство.